В ОБСЄ закликали Україну та бойовиків розмінувати трасу Світлодарськ-Дебальцеве

Читать на русском
У вівторок, 8 серпня, безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував наявність протитанкових мін на автотрасі МО3 Світлодарськ-Дебальцеве в Донецькій області.

У вівторок, 8 серпня, безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував наявність протитанкових мін на автотрасі МО3 «Світлодарськ-Дебальцеве» в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У вівторок вранці ОБСЄ зафіксувала наявність протитанкових мін на автотрасі М03 Світлодарськ-Дебальцеве. За кілька годин міни та боєприпаси, що не розірвалися, були вилучені, а патруль СММ ОБСЄ зміг проїхати цією автотрасою до Дебальцевого», – йдеться в повідомленні.

Перший заступник очільника СММ ОБСЄ Александр Хуг підкреслив, що сторони можуть очистити трасу від снарядів, коли вони дійсного цього хочуть. Також він закликав українську сторону та ОРДЛО розмінувати цю та інші автодороги.

«Сторонам слід виконати давно взяті на себе зобов'язання й відкрити автотрасу М03, а також інші дороги на Донбасі для цивільних осіб, які щодня перетинають лінію дотику», – сказав він.

«Прийшов час сторонам проводити розмінування, здійснювати розведення сил і засобів, відведення озброєння, а також не рухатися вперед», – підсумував Хуг.

Нагадаємо, за інформацією ОБСЄ, бойовики заселилися в порожні будинки під Маріуполем, незважаючи на протести сусідів.

Раніше в ОБСЄ розповіли, скільки мирних жителів загинуло на Донбасі в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: