ОБСЄ: бойовики заселилися до порожніх будинків під Маріуполем, незважаючи на протести сусідів

Читать на русском
В окупованій бойовиками Саханці під Маріуполем бойовики заселилися в порожні будинки, незважаючи на протести місцевих жителів.

В окупованій бойовиками Саханці під Маріуполем бойовики заселилися до порожніх будинків, незважаючи на протести місцевих жителів.

Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, оприлюдненому ввечері 7 серпня.

«СММ спостерігала за ситуацією, в якій опинилися цивільні особи, що проживають поблизу лінії зіткнення. Жителі в підконтрольному «ДНР» села Саханка (24 кілометри на північний схід від Маріуполя) повідомили спостерігачам, що кілька членів «ДНР» заселилися до нежилих будинків у селі, попри заперечення з боку сусідів», – розповіли в ОБСЄ.

Крім того, місцеві жителі розповіли спостерігачам, що бачили танки й чули вогневу активність з боку села. Також співробітники місії помітили близько десятка чоловіків у військовій формі, двоє з яких були озброєні.

«Поки спостерігачі перебувала в селі, вони випадково почули, як члени «ДНР» говорили жителям не спілкуватися з командою місії. Озброєні члени «ДНР» підійшли до спостерігачів і попросили показати посвідчення особи та план патрулювання. На відмову спостерігачів зробити це члени «ДНР» відповіли, що патрулю СММ не дозволять продовжити пересування. Через 10 хвилин члени «ДНР» сказали спостерігачам поїхати звідти», – зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, 7 серпня в ОБСЄ зафіксували чергове збільшення кількості обстрілів на Донбасі.

4 серпня патруль ОБСЄ потрапив під обстріл бойовиків у районі Донецької фільтрувальної станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: