Бойовики перекинули військову техніку під Новоазовськ – ОБСЄ

Читать на русском
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували рух військової техніки бойовиків у напрямку окупованого Новоазовська та російського кордону.

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували рух військової техніки бойовиків у напрямку окупованого Новоазовська та російського кордону.

Про це йдеться в звіті місії, оприлюденому ввечері 24 липня, повідомляє «Слово і Діло».

«22 липня, перебуваючи на підконтрольному «ДНР» блокпості, розташованому на автошляху Е58 на північ від міста Новоазовськ (40 кілометрів на схід від Маріуполя) упродовж орієнтовно 3 годин у зв’язку з відмовою в доступі спостерігачі бачили, як через цей блокпост проїжджали численні транспортні засоби військового типу», – йдеться в документі.

Спостерігачі зафіксували наступну військову техніку: 1 БТР-80, що їхав у напрямку Новоазовська, автоколону з 4 автомобілів поліцейського типу, 2 чорних позашляховика з проблисковими маячками, 9 вантажівок і 5 військових вантажівок (на багатьох із них був напис «ТБГ», всередині перебували люди в формі військового типу), які їхали в бік кордону з РФ.

Крім того, спостерігачі бачили порожню вантажівку військового типу, яка прямувала в напрямку Новоазовська, 5 військових вантажівок, які спостерігачі бачили раніше, їхали в напрямку Новоазовська порожніми, потім до міста проїхали ще дві порожні вантажівки військового типу.

Також у напрямку кордону з РФ проїхали два чорних позашляховика з проблисковими маячками та дві порожні військові вантажівки.

24 липня в окупованому селищі Сентянівка (колишнє Фрунзе) в Луганській області спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували пересування вантажівок із вугіллям.

22 липня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів, що за першу половину 2017 року число жертв конфлікту на Донбасі зросло на 50% порівняно з 2016 роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: