Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 19 липня до 8 серпня

Читать на русском

За останні 20 днів в Кабінеті міністрів впоралися лише з однією обіцянкою й провалили вдвічі більше. Зате бурхливу діяльність міністри розгорнули на ниві нових обіцянок – із 19 липня до 8 серпня аналітики «Слова і Діла» зафіксували їх 11.

Провалив за термінами свою обіцянку завершити будівництво і повністю укомплектувати новий корпус «Охматдиту» до середини липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Зараз роботи вже завершені й тепер у діагностичному корпусі лікарні закуповують обладнання та меблі.

Раніше прем'єр прокоментував затримку зі здачею об'єкта й заявив, що «краще на два місяці пізніше, ніж гнати до липня й отримати брак».

Друга провалена обіцянка Кабміну на рахунку голови Мінекології Остапа Семерака. Він не зміг вчасно завершити перевірку підприємств, які працюють із небезпечними відходами на предмет дотримання ними умов ліцензій: до кінця липня перевірки відбулися лише на 102 підприємствах із майже трьох сотень.

У міністерстві пояснюють такий результат дією мораторію на державний нагляд у господарській діяльності та обіцяють завершити перевірку, однак конкретних термінів уже не називають.

Єдина виконана обіцянка за цей термін також за Семераком, хоч і не вимагала від міністра великих зусиль. Глава Мінекології як і обіцяв, звозив журналістів у кілька прес-турів зоною відчуження Чорнобильської АЕС.

Свіжа обіцянка міністра інфраструктури Володимира Омеляна виділити частину конфіскованих у Януковича коштів на закупівлі нових вагонів для «Укрзалізниці» стає особливо актуальною в світлі відставки Войцеха Бальчуна з посади директора «Укрзалізниці» та призначення виконувачем обов'язків директора УЗ Євгена Кравцова, який встиг попрацювати на цій посаді два місяці в 2016 році, перед тим як стати заступником голови Мінінфраструктури.

Також варто звернути увагу обіцянку прем'єра запустити до кінця 2017 сервіс Mobile ID, який дозволить зберігати всі дані про громадян України в електронному вигляді й зменшить кількість біганини інстанціями.

Важливою обіцянкою за цей час відзначилася в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка заявила, що в 2018 році на програму «Доступні ліки» виділять 1 мільярд гривень.

Крім того, голова Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запевнив, що фонд енергоефективності почне свою роботу на початку осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: