Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 5 до 18 липня

Читать на русском

І знову на «Слові і Ділі» традиційна рубрика «Дайджест обіцянок уряду». Що обіцяли, що виконали і що не змогли виконати цього тижня міністри Кабміну Гройсмана – коротко й доступно в інфографіці порталу.

На жаль, минулі два тижні, а саме відрізок часу між 5 та 18 липня, були не дуже багаті на виконані обіцянки. Ймовірно, міністри, як і депутати, вже подумки (якщо не фізично) перемістилися на морські курорти. Тож титул найвідповідальнішого чиновника уряду Гройсмана за цей час переходить до Арсена Авакова, який єдиний з усього уряду зміг реалізувати обіцянку.

Щоправда, в цьому не стільки його особиста заслуга, скільки його підопічних та підопічних іншого силовика – генпрокурора Юрія Луценка. 11 травня Аваков пообіцяв оприлюднити результати розслідування сутичок у Дніпрі 9 травня до 10 липня, а вже 7 липня в ГПУ повідомили, що не просто отримали матеріали розслідувань, а й ведуть активну роботу. Вже проведено 38 обшуків, допитані понад 130 свідків і висунуті звинувачення 16 підозрюваним.

На жаль, на єдину виконану обіцянку членів уряду припадає цього разу дві невиконаних. Зокрема, «Слово і Діло» зафіксувало як провалену обіцянку прем’єра Володимира Гройсмана про перерахунок щонайменше 10 млрд грн від репрофайлінгу внутрішнього боргу в Нацбанку на ремонт доріг. Виявилося, що здійснити репрофайлінг (умовно кажучи, відстрочку з виплати боргів внутрішньої держаної позики шляхом випуску нових облігацій державної позики) Національному банку не дає Мінфін, бо саме у відомстві Данилюка мають одобрити план дій для центробанку.

До речі, про Данилюка. Він теж у списку лузерів цього разу. Він запевняв, що до 15 липня Верховна Рада проголосує за медичну реформу. І навіть запевнив, що Кабмін знайде необхідну кількість депутатів для її підтримки. Яким чином ця обіцянка корелюється з професійним обов’язками міністра фінансів – для нас загадка.

А от що нового встигли наобіцяти підопічні Гройсмана за останні два тижні. Сам прем’єр запевнив, що до кінця 2017 року Україна отримає черговий транш кредиту МВФ, і що до серпня буде розроблена програма підтримки фермерства. Данилюк пообіцяв (знову ж таки, забувши, що він представник виконавчої влади, а не законодавчої), що парламент найближчим часом ухвалить пенсійну реформу, а Володимир Омелян – що в країні таки з’явиться національний лоукостер.

Всього міністри роздали 8 нових обіцянок. Детальніше про них – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: