Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 28 червня до 2 липня

Читать на русском

Три нових обіцянки урядовців зафіксували аналітики порталу «Слово і Діло» в період з 28 червня до 2 липня. При цьому за цей час міністри виконали одну свою обіцянку, а ще одну – провалили.

Дотримав свого слова і запустив до кінця червня онлайн-сервіс добровільної реєстрації подорожей за кордон міністр закордонних справ Павло Клімкін. Станом на 29 червня ресурс уже працював. Він є інструментом для попередження українців за кордоном про надзвичайні ситуації, природні катаклізми та для розшуку й сприяння громадянам України в разі виникнення такої необхідності.

Проваленою обіцянкою відкрити новий діагностичний корпус «Охматдиту» до липня відзначилася в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун – новий корпус буде введений у експлуатацію не раніше листопада. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пояснив затримку тим, що «краще на два місяці пізніше, але чесно, ефективно й максимально якісно, ніж гнати до 1 липня, а потім отримати брак».

Свіжу обіцянку за цей період встиг дати міністр фінансів Олександр Данилюк, який запевнив, що до 15 липня Верховна Рада проголосує за два законопроекти про медичну реформу – №6327, який впроваджує нову систему охорони здоров'я, і №6329, який має запустити нову модель фінансування медицини.

Крім того, міністр освіти Лілія Гриневич пообіцяла запустити зовнішні іспити з іноземної мови для студентів магістратури у ВНЗ.

Також на контролі аналітиків порталу перебуває нещодавня обіцянка міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака до кінця літа запустити в Донецькій області пункти моніторингу рівня забрудненості водних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: