За час АТО українці найчастіше просили притулку в Росії – ООН

Читать на русском
Із січня 2014 року 427,2 тисячі українців просили про надання притулку в Росії. На другому місці за кількістю заяв – Німеччина, на третьому – Італія.

Із січня 2014 року 427,2 тисячі українців просили про надання притулку в Росії.

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, передає «Слово і Діло».

У Кремлі вирішили повернути біженців із Росії на ДонбасКремль виділив грант на програму «Репатріація біженців на Донбас». Загальна сума фінансування програми становить 654 тисяч рублів, з яких в рамках гранту буде виділена 471 тисяча.

Також із початку 2014 року про надання притулку просили 9,6 тис. українців у Німеччині, 9,3 тисячі – в Італії, 4,3 тисячі – в Польщі, 3,5 тисячі – у Франції та 3,1 тисячі – у Швеції.

Зазначається, що ці дані відображають загальну кількість заяв про отримання притулку, які подали українці із січня 2014 року.

Як відомо, за інформацією Міністерства закордонних справ Росії, з квітня 2014 року 450 тис. громадян України зверталися з клопотанням про надання статусу біженця або заявою про надання тимчасового притулку в Росії.

Нагадаємо, в липні Держдума РФ ухвалила поправку про спрощене отримання українцями громадянства РФ на підставі нотаріально завіреної відмови від громадянства України.

Міністерство закордонних справ України назвало спрощене отримання українцями громадянства Росії «свідченням повної зневаги до міжнародного права та суверенітету інших держав». У заяві наголошується, що «відмова від громадянства України у формі направлення нотаріально засвідченої заяви про відмову від українського громадянства до повноважного органу країни громадянства є нікчемною за своєю суттю та змістом».

У МЗС закликали українців не реагувати на провокації щодо громадянства РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: