Туреччина дозволить німецьким депутатам відвідати базу НАТО

Читать на русском
Туреччина дала згоду на відвідування німецькими депутатами бази НАТО в місті Конья. На базі дислокується німецький військовий контингент для боротьби з Ісламською державою.

Туреччина дала згоду на відвідування німецькими депутатами бази НАТО в місті Конья.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

У вівторок, 8 серпня, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель поінформував очільника оборонного комітету Бундестагу про те, що турецька сторона дала згоду на візит німецької делегації на військову базу в Коньї. На базі дислокується її військовий контингент для боротьби з «Ісламською державою».

У Німеччині відкрили справу проти екс-депутата Бундестагу за відвідування окупованого КримуНімецька прокуратура відкрила провадження щодо колишнього депутата Бундестагу Йорга Таусса, який очолював неофіційну німецьку делегацію в Криму у 2016 році.

Туреччина погодилася пустити німецьких депутатів на військовий об'єкт 8 вересня. Анкара не заперечує проти того, щоб делегацію очолила заступниця генсека НАТО Роуз Геттемюллер.

«Міністр закордонних справ Туреччини погодився на цю пропозицію», – повідомив Габріель.

Конфлікт довкола Коньї став новим епізодом напруги у відносинах між Анкарою та Берліном.

Німеччина 9 липня почала виводити свої війська з турецької авіабази «Інджирлік», де вони підтримували міжнародні операції проти «Ісламської держави». Причиною виведення контингенту стала заборона з боку турецької влади німецьким парламентарям відвідувати солдат Бундесверу. Заборона була відповіддю Анкари на надання в Німеччині притулку турецьким солдатам, які як військові НАТО були дислоковані на території ФРН.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав відносини НАТО з РФ найскладнішими з часів холодної війни.

Раніше журналіст Денис Попович розповів «Слову і Ділу» про те, чи зможуть українські військові отримувати зарплати, як у НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: