«Ісламська держава» зруйнувала базу ВПС РФ у Сирії – Stratfor

Читать на русском
На кадрах зображені обгорілі остови літальних апаратів, у яких експерти розпізнали вертольоти Мі-24, а також руїни будівлі, з якої здійснювалося їх постачання.

Stratfor надав супутникові знімки зруйнованої бази ВПС Росії в Сирії, які, ймовірно, зазнали атаки з боку бойовиків «Ісламської держави».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

«Використовувана російськими ВПС авіабаза в Сирії неподалік поселення Тіяс серйозно постраждала, ймовірно від ударів угруповання «Ісламська держава», – йдеться в публікації.

Такого висновку дійшли експерти Stratfor, порівнюючи теперішні знімки бази з більш ранніми.

На більш пізніх кадрах зображені обгорілі остови літальних апаратів, в яких експерти розпізнали вертольоти Мі-24, а також руїни будівлі, з якої здійснювалося їх постачання.

Також повідомляється, що на злітній смузі видно літак Міг-25, що, ймовірно, належить сирійським ВПС.

У Stratfor підкреслили, що терористичне угруповання «Ісламська держава» в своїй заяві точно описала об'єкти, які були знищені. Саме це привело експертів до висновку, що за нападом стоїть «ІД».

Підсумки воєнної кампанії РФ у Сирії: втрати та наслідкиСлово і Діло зібрало найважливіші статистичні дані, аби показати, у що Кремлю вилилась воєнна операція в Сирії, яка тривала з кінця вересня 2015 року по середину березня 2016-го.

Як повідомлялося раніше, російські війська в Сирії, які нібито були виведені, допомогли Асаду відбити Пальміру.

Нагадаємо, що експерти Stratfor вважають, що рішення керівництва РФ про початок виведення основної частини свого угруповання із Сирії можна розцінювати як прорив у консультаціях про майбутнє цієї близькосхідної країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: