Заборона мобільного зв'язку допоможе підрозділам АТО – військовий

Читать на русском

Військовий експерт поділився міркуваннями стосовно рішення Верховної Ради заборонити військовослужбовцям користуватися мобільними телефонами в зоні АТО.

Рішення про заборону використання мобільних телефонів в зоні АТО – прваильне, але прийняте занадто пізно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів начальник аеромобільних військ ЗСУ, полковник запасу, учасник бойових дій Іван Якубець, аналізуючи рішення Верховної Ради заборонити військовослужбовцям користуватися мобільними телефонами в зоні АТО.

«Рішення про заборону користуватися мобільними телефонами в зоні АТО – важливе і правильне, але наше українське керівництво запізнилося із часом, коли це було необхідно. Рік тому українські чиновники мали б прийняти дану заборону. Для підрозділів АТО – це вірне рішення, але ж зв'язок все одно має бути. Можливо, слід організувати переговорні пункти, але під контролем офіцерів», – вважає Якубець.

Військовий експерт поділився міркуваннями стосовно рішення Верховної Ради заборонити військовослужбовцям користуватися мобільними телефонами в зоні АТО.

Водночас віце-президент Атлантичної Ради Олег Кокошинський переконаний, що саме питання безпеки та безпечної передачі інформації є ключовими для військових у зоні АТО.

«Поряд із питаннями оборонного комплексу, ключовими також є питання передачі інформації на фронті. Адже певна інформація щодо дій та планів українських військових стає відомою терористам і вони використовують це проти наших вояків. Загалом, проблема зв'язку є важливою, але заборона використовувати мобільні телефони буде дієвою, виключно якщо будуть знайдені альтернативні технічні засоби зв'язку. Для допомоги у вирішенні питання забезпечення зв'язку в зоні АТО потрібно залучати НАТО та країни-члени Альянсу», – пояснив Олег Кокошинський.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до статті 143 Закону України «Про Статут внутрішньої служби Збройних cил України» (№2531), внесений Кабінетом міністрів. Законопроект передбачає обмеження для використання солдатами індивідуальних засобів зв’язку у зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: