Колишній ДАІшник продав бойовикам доступ до баз даних автоінспекції

Читать на русском
Служба безпеки України затримала в Маріуполі колишнього ДАІшника, який продав бойовикам ключі доступу до баз даних автоінспекції.
фото: скріншот

Служба безпеки України затримала в Маріуполі колишнього ДАІшника, який продав бойовикам ключі доступу до баз даних автоінспекції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Чоловік на початку російської агресії на Донбасі звільнився з органів внутрішніх справ України. Працівник автоінспекції привласнив майже чотириста п’ятдесят е-ключів, які були в нього на зберіганні. Вартість пристроїв на той час перевищувала чотириста тисяч гривень», – розповіли у відомстві.

За даними СБУ, колишній міліціонер шукав клієнтів на електронні ключі через інтернет, перебуваючи в окупованому Донецьку. Угоди він здійснював через знайомих у Маріуполі, де й був затриманий співробітниками спецслужби, коли приїхав до міста продавати замовникам 20 е-ключів.

У відомстві зазначили, що екс-міліціонер надав доступ бойовикам так званої «ДНР» до баз даних про власників автомобілів, заарештовані та розшукувані машини.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

СБУ затримала у Маріуполі колишнього міліціонера за продаж е-ключів доступу до баз даних ДАІСлужба безпеки України

Нагадаємо, 3 серпня в Донецькій області затримали двох інформаторів бойовиків, які шукали місця для проведення диверсій.

2 серпня в СБУ розповіли про затримання в Житомирській області прокремлівського журналіста, що на замовлення російської пропаганди писав тенденційні матеріали й викладав їх на шести ресурсах, якими керували з території РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: