ЗМІ: Німеччину очікує новий наплив біженців

Читать на русском
Влада Німеччини вважає, що число нелегальних мігрантів, які планують отримати притулок в країні, в другому півріччі зросте.

Влада Німеччини вважає, що число нелегальних мігрантів, які планують отримати притулок в країні, в другому півріччі зросте.

Про це повідомляє Welt am Sonntag з посиланням на доповідь Спільного центру аналізу і стратегії нелегальної міграції (GASIM), пише «Слово і Діло».

Так, з доповіді GASIM, слідує, що число біженців, які потрапили в Європу через Середземне море, знову збільшилося: тільки з початку року в Італію прибули понад 95 тис. нелегалів. За даними експертів, центри з розміщення біженців в Італії знову переповнені. Крім того, зафіксовано велику кількість незареєстрованих випадків нелегальної міграції, передає Deutsche Welle.

Водночас саме в Німеччини кількість зареєстрованих нелегальних перетинів кордону знизилася і за перше півріччя склала 24,75 тис. осіб порівняно з 130 тис. в аналогічний період 2016 року.

Водночас, за даними Федерального статистичного відомства Німеччини, в 2016 році в країні налічувалося 18,6 млн чоловіків, жінок і дітей з міграційної біографією, причому 52% з них мають паспорта Німеччини.

Нагадаємо, Угорщина, Польща та Чехія отримали останнє попередження щодо мігрантів.

У Польщі заявляли, що країна не повинна надавати притулок мігрантам, як на цьому наполягає ЄС, адже в першу чергу повинна піклуватися про свою безпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: