В Італії затримали близько 40 українців за підозрою в нелегальному перевезенні мігрантів

Читать на русском
В Італії за підозрою у нелегальному перевезенні мігрантів за два роки були затримані близько 40 громадян України.

В Італії за підозрою в нелегальному перевезенні мігрантів за два роки були затримані близько 40 українців.

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Слово і Діло».

Угорщина, Польща і Чехія отримали останнє попередження щодо мігрантівЄвропейська комісія направила в середу владі Угорщини, Польщі і Чехії попередження за відмову розміщувати у себе мігрантів за загальноєвропейськими квотами.

«За інформацією іноземних дипломатичних установ України в Італії, протягом 2014-2016 років на території Італії затримані і заарештовані близько 40 громадян України за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів», - повідомив Кирилич.

За його словами, українців часто наймали через інтернет нібито для перевезення туристів.

«Всі заарештовані повідомляли про одну й ту ж схемою найму на роботу. Отже, в окремих містах України невідомі особи в мережі інтернет оголошували пропозиції по роботі в туристичній сфері, зокрема, перевезення туристів на яхті», - розповів дипломат.

«На місці прибуття їх зустрічали особи, і пропонували роботу з перевезення туристів. Особи, які пропонували роботу, потім зобов'язували громадян України, які були членами екіпажів яхт, брати на борт осіб, які нібито були туристами і повинні бути доставлені в певний призначений пункт», - додав Кирилич.

Також, за його словами, консульськими посадовими особами оперативно встановлені офіційні контакти з компетентними органами Італії, а також прямували запити в ці органи в зв'язку з затриманням зазначеної категорії громадян України.

Він додав, що за цією справою і далі тривають слідчі дії.

Раніше був названий рейтинг кращих країн для іммігрантів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп прокоментував рішення Верховного суду розблокувати нижчими судами окремих положень його імміграційного указу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: