Фонд держмайна здасть в оренду частину споруд ЧАЕС

Читать на русском
Фонд державного майна здасть в оренду частину споруд Чорнобильської АЕС під фотоелектричні сонячну електростанцію.

Фонд державного майна України здасть в оренду частину споруд у зоні відчуження Чорнобильської АЕС площею 250 гектарів для розміщення фотоелектричної сонячної електростанції.

Про це повідомила в понеділок прес-служба Фонду, передає «Слово і Діло».

«ФДМ пропонує в оренду нерухоме майно – частину споруди «Інженерна споруда системи охолодження об'єктів ЧАЕС». Загальна площа території – 2,5 мільйона квадратних метрів», – йдеться в повідомленні.

Приміщення здаються в оренду для розміщення фотоелектричної сонячної електростанції потужністю 100 мегават. Максимально можливий термін оренди – 49 років.

Раніше в Мінекології України заявили про отримання від потенційних інвесторів 44 заявок на реалізацію проектів із будівництва сонячних електростанцій у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Канадcкая компанія побудує в Україні сонячну електростанціюКомпания TIU Канада начинает строительство солнечной электростанции мощностью 10 МВт на территории Никопольского завода ферросплавов.

Таке будівництво стало можливим після ухвалення в 2016 році Верховною Радою України закону про зміну правового режиму 30-кілометрової зони відчуження навколо станції, згідно з яким в цій зоні дозволено будувати об'єкти з вироблення електроенергії з альтернативних джерел.

Раніше повідомлялося, що французи можуть побудувати сонячну станцію в Чорнобильській зоні.

Нагадаємо, що одну з автомобільних доріг обладнають сонячними батареями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: