У Луганській області встановили телевежу для трансляції українського ТБ

Читать на русском
У Бахмутівці Луганської області завершили зведення 134-метрової телерадіобашні, яка забезпечить трансляцію українського телебачення і радіо впритул до лінії розмежування.

У Бахмутівці Луганської області завершили зведення 134-метрової телерадіобашні, яка забезпечить трансляцію українського телебачення і радіо впритул до лінії розмежування. Термін монтажу об'єкта зайняв 1 місяць.

Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Це третя вежа, яка була побудована протягом двох останніх років (після Краматорського і Чонгарського). Отже, вже є по одній новій вежі в Херсонській, Донецькій і Луганській областях. При цьому розвиток телекомунікаційної інфраструктури продовжиться», - написав він.

Як пише Костинский, тепер почнеться монтаж необхідного обладнання. «З вежі в Бахмутівці вже в цьому місяці почнеться цифрове і аналогове телевізійне мовлення, а також FM-радіомовлення», - йдеться в повідомленні.

«Планується запуск програм Суспільного мовлення, ряду загальнонаціональних телеканалів, Армії ФМ та інших мовників», - зазначає Костинский.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області збиралися побудувати 134-метрову телевежу для трансляції українського ТБ на ОРЛО.

Нагадаємо, будувати першу телевежу на Луганщині почали ще в лютому 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: