Золотовалютні резерви України скоротилися до $17,8 мільярда

Читать на русском
У Нацбанку повідомили, що зміна обсягу резервів відбулася через витрати на обслуговування державного боргу.

Станом на 1 серпня 2017 року міжнародні резерви України склали $17,8 млрд. За підсумками липня резерви скоротилися на 1%.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України, передає «Слово і Діло».

Шляхом попередників: чому українцям потрібно готуватися до девальваціїГолова Комітету економістів України оцінив ситуацію на валютному ринку та пояснив, чому варто чекати девальвації.

Скорочення обсягу резервів відбулося насамперед через витрати на обслуговування державного боргу.

Зокрема, в липні на зміну обсягів резервів впливали надходження на користь уряду в сумі $157,9 млн від розміщення ОВДП, деномінованих у валюті. Також вплив мали валютні інтервенції НБУ на міжбанківському ринку, за підсумками яких чиста купівля валюти Нацбанком складала $29,8 млн.

Крім того, на схуднення золото-валютних резервів вплинули платежі уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті на суму $579,4 млн, з яких $509,9 млн – з метою обслуговування та погашення ОВДП, деномінованих у валюті.

«Станом на 1 серпня обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України й поточних операцій уряду та Національного банку», – йдеться в повідомленні Нацбанку.

Загалом резерви перебувають на 15% вище, ніж на початку поточного року.

3 серпня Україна повернула перші $450 мільйонів за кредитом МВФ.

Нагадаємо, раніше в Нацбанку підрахували борги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: