«Газпром» збільшив поставки газу в обхід України

Читать на русском
Газпром наростив поставки газу трубопроводом OPAL і в понеділок вийшов на 93-відсоткову продуктивність.

Східне відведення від «Північного потоку» – газопровід OPAL – продовжує набирати завантаження.

Про це повідомляє газотранспортний оператор OPAL Gastransport GmbH&Co.KG, передає «Слово і Діло».

У Німеччині почалися слухання щодо проекту «Північний потік-2»У рамках п'ятиденних дискусій, розпочатих через півтора місяця після завершення терміну подачі заперечень, свої аргументи зможуть навести відомства, громадські об'єднання та зацікавлені громадяни.

З минулої середи російський монополіст «Газпром» знову отримав доступ до раніше заблокованих потужностей газопроводу, і якщо 1 серпня труба використовувалася на 63%, то 2 серпня завантаження зросло до 80%, в п'ятницю – до 81%, а в понеділок труба використовується вже на 84,5% (виходячи з проектної продуктивності в 36 млрд куб. м на рік).

Газопровід Opal потужністю 36 млрд куб. м з'єднує морський газопровід «Північний потік» із Німеччиною та Чехією. Газопровід дає вихід на ринки Центральної та Східної Європи в обхід України.

Зі зростанням використання OPAL дещо знизилася завантаження західного відведення від Nord Stream – NEL. Якщо 1 серпня ним було прокачано 66 млн куб. м, то 7 серпня може бути прокачано 57 млн ​​куб. м.

ГТС зносилася. У Росії розповіли ЄС чергову історію про ризики транзиту через УкраїнуУ російському Міністерстві енергетики розповіли ЄС про «зношену ГТС» України, але Євросоюз відклав обговорення скарг РФ на жовтень.

Загальне завантаження морської магістралі «Північний потік» 7 серпня вийшло на рівень 93% (виходячи з потужності 55 млрд куб. м на рік), тоді як 1 серпня було лише 85%.

Раніше повідомлялося, що «Газпром» оголосив тендер на прокладку труб газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, що експерт із питань енергетики розповів «Слову і Ділу», наскільки реалістичною є реалізація проекту «Північний потік-2» без підтримки європейських партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: