«Газпром» домовився з Угорщиною про продовження «Турецького потоку»

Читать на русском
Російський Газпром і Угорщина підписали угоду про продовження газопроводу Турецький потік через Болгарію і Сербію до Угорщини.

Російський «Газпром» і Угорщина підписали угоду про продовження газопроводу «Турецький потоку» через Болгарію і Сербію до Угорщини.   Про це пише Bloomberg з посиланням на угорське агентство MTI, яке наводить слова міністра зовнішньоекономічних зв'язків і закордонних справ Угорщини Петера Сийярто, повідомляє «Слово і Діло».

Очікується, що Угорщина буде підключена до магістралі до кінця 2019 року. За словами Сийярто, такий маршрут є більш реалістичним рішенням, ніж через Румунію або Хорватію. Напередодні міністр говорив про плани зв'язати країну з південним газовим коридором і планах обговорити це питання з главою «Газпрому» Олексієм Міллером.

У свою чергу «Газпром» в прес-релізі повідомляє, що під час зустрічі Міллера і Сийярто сторони обговорили питання поставок газу в Угорщину, його зберігання на території республіки і транзиту в треті країни. Зокрема, мова йшла про перспективи розвитку газотранспортних потужностей на території Угорщини.

Крім цього був підписаний меморандум про взаєморозуміння між «Газпром-експорт» і Hungarian Gas Trade. У документі зафіксовано намір сторін продовжити довгострокову співпрацю в області поставок російського газу в Угорщину.

Відзначається, що в 2016 році експорт російського газу в Угорщину склав 5,7 млрд куб. м.

Як повідомлялося, «Газпром» поповнив український Бюджет на 80 штрафних мільйонів.

Раніше «Газпром» відзвітував про поставлений на окупований Донбас газ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: