«Газпром» назвали одним з головних ворогів атмосфери

Читать на русском
За підрахунками британських вчених, більше половини світового обсягу парникових газів, викинутих в атмосферу за 28 років, припало на 25 великих компаній.

За підрахунками британських вчених, більше половини світового обсягу парникових газів, викинутих в атмосферу за 28 років, припало на 25 великих компаній.

При цьому найбільшими їх виробниками виявилися Saudi Aramco та «Газпром», повідомляє «Слово і Діло».

«За 28 років, що минули після того як у 1988 році було визнано вплив парникових газів на клімат Землі, в атмосферу внаслідок спалювання і переробки викопного палива було викинуто приблизно 833 млрд т вуглекислого газу, метану та інших газів (у CO2-еквіваленті), збільшення концентрації яких сприяє підвищенню температури, повідомляють експерти британської організації Carbon Disclosure Project (CDP)», - йдеться в публікації.

За їхніми підрахунками, загальний обсяг викидів парникових газів у 1998-2015 роках перевищив обсяг їхніх викидів за попередні 237 років, тобто з моменту початку промислової революції.

При цьому майже три чверті викидів (635 млрд т) припало на 100 компаній, а 25 найбільших з них забезпечили приблизно 51% всіх викидів. Максимальний внесок у справу насичення атмосфери парниковими газами, за даними CDP, зробили китайські вугільники. Сукупний обсяг пов'язаного з ними викиду парникових газів (викиди безпосередньо під час роботи вугледобувних підприємств плюс викиди, пов'язані з використанням видобутого вугілля) оцінюється CDP за період 1988-2015 років у 129 млрд т, або 14,3% від загального обсягу викидів світової промисловості.

Серед окремо взятих компаній найбільшим «виробником» парникових газів експерти CDP назвали саудівську нафтогазову компанію Saudi Aramco (40,561 млрд т, або 4,5%). На одну позицію нижче від неї стоїть російський «Газпром» - 35,221 млрд т, або 3,9%.

Як повідомлялося, «Газпром» домовився з Угорщиною про продовження «Турецького потоку».

Також «Газпром» відзвітував про поставлений в окупований Донбас газ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: