Міненерговугілля оприлюднило проект Енергостратегії України до 2035 року

Читать на русском
Проект нової стратегії буде затверджений відповідним розпорядженням Кабінету міністрів України до кінця червня 2017 року.
Міненерговугілля оприлюднило проект Енергостратегії України до 2035 року

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України завершено доопрацювання проекту Нової енергетичної стратегії України до 2035 року: «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу відомства.

Насалик заявив про намір реформувати вугільну галузьКабінет міністрів України розгляне питання реформування вугільної галузі на наступному засіданні.

«За тиждень, що минув після проведення засідання Керівного Комітету з питань координації роботи з підготовки проекту Енергетичної стратегії, в текст документу було внесено редакційні правки та уточнення відповідно до прийнятих на засіданні рішень. Передостаннім етапом опрацювання проекту нової стратегії стане професійний розгляд документу в центральних органах державної влади України», - відзначили в прес-службі.

У травні в Україні запустять найбільший нафтохімзавод – МіненерговугілляМіністерство енергетики та вугільної промисловості України прогнозує відновлення виробництва на підприємстві Карпатнафтохім (Калуш, Івано-Франківська область) з травня цього року.

Також в Міненерговугілля повідомили, що підготовлений проект нової енергетичної стратегії України є базовим документом державної енергетичної політики, яка визначає цілі розвитку енергетичного сектору відповідно до потреб економічного і соціального розвитку на період до 2035 року, а також формулює завдання органів виконавчої влади в сфері управління енергетичним сектором.

Планується, що проект нової стратегії буде затверджений відповідним розпорядженням Кабінету міністрів України до кінця червня 2017 року.

Раніше Міненерговугілля і фахівці Держдепу США обговорили питання реорганізації «Нафтогазу».

Нагадаємо також, що нергоблок №2 і енергоблок №5 Зміївської ТЕС переобладнують під газову групу вугілля до 1 і 15 вересня 2017 року відповідно.

А Кабмін дозволив готувати збиткові шахти до ліквідації.

Відзначимо, що 15 липня 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пообіцяв, що борги по заробітній платі шахтарям державних шахт будуть повністю виплачені до Дня шахтаря - 28 серпня і не виконав своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: