Зміївську ТЕС почали переводити на газове вугілля

Читать на русском
Центренерго перевело з дефіцитного антрациту на газове вугілля енергоблок номер 2 Зміївської ТЕС. Устаткування готують до комплексних випробувань.

На енергоблоці №2 Зміївської ТЕС в Харківській області завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем з антрациту на газове вугілля.

Про це повідомляє в середу прес-служба «Центренерго», передає «Слово і Діло».

«30 травня 2017 року, випереджаючи всі графіки, на енергоблоці ст. №2 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з перекладом котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ» і о 12:19 успішним підключенням до мережі ОЕС України розпочато етап пусконалагоджувальних робіт для підготовки основного і допоміжного обладнання до комплексного випробування», - сказано в повідомленні.

Прес-служба відзначає, що введення енергоблоку в промислову експлуатацію передбачено до 1 вересня 2017 року. При цьому енергоблок №5 Зміївської ТЕС повинен бути переведений на марку «Г» до 15 вересня 2017 року.

«Таким чином Зміївська ТЕС першої в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» і «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом в підвищенні енергонезалежності і енергобезпеки не тільки Зміївської ТЕС, але і всієї об'єднаної енергосистеми України», - додали в компанії.

Нагадаємо, що в Україні через дефіцит антрациту були зупинені кілька ТЕС, серед яких Зміївська теплоелектростанція. Всього в Україні діють 14 ТЕС, які поряд з АЕС є основними виробниками електроенергії в країні, сім з них працюють на дефіцитному антрациті, інші - на газовому вугіллі, запасів якого достатньо.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір відмовитися від антрацитового вугілля.

У свою чергу директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів «Слову і Ділу» чи зможе Україна відмовитися від антрациту і чи загрожує населенню підвищення тарифів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: