Суд допитає екс-представника України в ООН: він був свідком, як Чуркін демонстрував листа Януковича до Путіна

Читать на русском
Державне звинувачення подало до суду клопотання про додаткове судове засідання у справі Януковича через допит постійного представника України в ООН Юрія Сергеєва.

Державне звинувачення подало до суду клопотання про додаткове судове засідання у справі Януковича через допит постійного представника України в ООН (2007-2015 рр.) Юрія Сергеєва.

Про це заявив прокурор Руслан Кравченко під час засідання суду у четвер, 3 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Сторона звинувачення просить змінити порядок вивчення доказів, тому що обвинувачення вбачає в необхідності допиту свідка Юрія Сєргеєва, який обіймав посаду постійного представника ООН і був свідком, як представник Росії Чуркін демонстрував лист Януковича до президента РФ Путіна», – зазначив він.

Прокурор пояснив, що починаючи з 15 серпня Сергеєв перебуватиме в Україні лише кілька днів, а його допит є дуже важливим.

Матіос прокоментував заочний арешт у РФ прокурора і слідчого у справі ЯнуковичаГоловний військовий прокурор Анатолій Матіос відреагував на рішення російського суду про заочний арешт двох українських правоохоронців.

«Призначити таке засідання на 15 серпня на 14:00», – оголосив суддя Дев'ятко.

Також суд вирішив перенести судове засідання на 10 серпня через клопотання захисту.

«Я лише ознайомився з 29-го до 51-го тому, а з 1-го до 28-го – не встиг. Я хочу матеріали справи проаналізувати й повністю з ними ознайомитися, тому прошу суд надати мені додатковий час для ознайомлення», – сказав адвокат Віталій Мешечек.

Адвокат просив для такого ознайомлення місяць.

«Місяць – це забагато, але таку можливість ми вам надамо», – зазначив суддя Дев'ятко.

Нагадаємо, на думку депутата Антона Геращенка, Янукович затягує судову справу щодо звинувачення його в державній зраді, тому що сподівається повернутися до країни за умови зміни політичної ситуації.

Державний адвокат екс-президента Януковича Віталій Мешечек планує узгоджувати захист свого підзахисного з його попередніми адвокатами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: