Прокурор підписав підозру екс-заступнику глави адміністрації Януковича

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі розповіли про підозру екс-заступнику глави президентської адміністрації Віктора Януковича.
Юрій Чмирь

Підозра колишньому заступнику глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича, чинному депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю підписана прокурором Сумської області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю з оточення Януковича, а наразі депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей», – заявила вона.

Згідно з повідомленням, після втечі Януковича Чмир заявив про втрату паспорта, після чого отримав новий документ. Старий паспорт він використовував для здійснення юридично значущих нотаріальних дій. Крім того, чиновник не вказав свою дочку як члена сім'ї та не задекларував її майно.

«Усвідомлюючи, що наявність великої кількості нерухомості в дочки викличе значний суспільний резонанс і негативно позначиться на його політичному іміджі, він не вказав її як члена сім'ї та не вніс до декларації, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали й проживають разом, а отже, пов'язані спільним побутом. Зокрема, в декларації не зазначені 9 квартир і 3 паркомісця в столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю. 20-річна непрацююча дочка підозрюваного має у власності нерухоме майно та корпоративні права на суму близько 40 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Дії Чмиря кваліфіковані за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. 1 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) і ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

«Колишній чиновник не з'явився за викликом до прокуратури, повідомлення про підозру вручено слідчими прокуратури Сумської області в Києві в установленому законом порядку – керівнику житлово-експлуатаційної організації та адвокату підозрюваного, оскільки двері квартири протягом дня ніхто не відкрив. Прокуратура вже готує клопотання до суду про обрання депутату обласної ради запобіжного заходу», – зазначила прес-секретар генпрокурора.

Нагадаємо, ГПУ перевірила декларацію Чмиря й знайшла незадекларовані 600 тисяч доларів і 14 квартир у Києві.

Раніше в Генпрокуратурі повідомили, що підозрюють екс-заступника глави АП в причетності до силового розгону Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: