Розслідування Смоленської катастрофи: у Варшаві допитають очільника Європейської Ради

Читать на русском
Очільник Європейської Ради Дональд Туск прибув до прокуратури у Варшаві для допиту в справі про порушення під час розтину жертв Смоленської катастрофи.

Голова Європейської Ради Дональд Туск прибув до Варшави для допиту в прокуратурі як свідок.

Про це пише «Сегодня», повідомляє «Слово и Діло».

Як повідомляється, допит стосуватиметься недопрацювань, пов'язаних із організацією впізнання жертв катастрофи президентського лайнера Ту-154 під Смоленськом у квітні 2010 року.

У Польщі знайшли винних у катастрофі літака КачинськогоПрокуратура Польщі підозрює, що однією з причин катастрофи літака екс-президента Леха Качинського в 2010 році стала поведінка трьох російських диспетчерів.

Слідчі органи, серед іншого, мають намір з'ясувати, чому після катастрофи під Смоленськом упізнання тіл було довірено російським фахівцям, що в результаті призвело до численних помилок – це з'ясувалося в процесі ексгумації.

«Я маю взяти це на себе, хоча вже докладно пояснював все в прокуратурі, не знаю, що нового міг би сказати», – сказав Туск.

Польська опозиція вважає, що другий виклик Туска до Варшави для допиту є формою політичної помсти з боку нинішньої влади. Уряд, своєю чергою, заявляє, що колишній прем'єр-міністр, як і будь-який інший громадянин, зобов'язаний співпрацювати з прокуратурою.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що екс-прем'єр-міністр країни, нинішній очільник Євроради Дональд Туск несе відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом у 2010 році.

Раніше повідомлялося, що Польща мала намір подати скаргу на Росію до суду ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: