Росія не віддає Польщі уламки літака Качинського

Читать на русском
Слідчий комітет Росії не має наміру віддавати Польщі уламки літака, який розбився в 2010 році.

Слідчий комітет Росії не віддасть Польщі уламки літака, що розбився під Смоленськом у 2010 році, в якому летів польський президент Лех Качинський, до закінчення свого розслідування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Поки всі слідчі дії не будуть закінчені, уламки літака, що є речовими доказами у кримінальній справі, не можуть бути передані польській стороні не лише відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації, а й міжнародного законодавства», – сказав представник СК Володимир Маркін.

За його словами, представники Міноборони Польщі повинні були, перш ніж робити гучні заяви на адресу Росії, «поцікавитися у своїх колег, польських прокурорів, щоб не виглядати клоунами в очах усього світу».

Маркін також додав, що російська сторона тісно співпрацює з Польщею в розслідуванні катастрофи під Смоленськом.

Польща хоче розмістити на своїй території американську ядерну зброю (доповнено)З такою ідеєю Міністерство оборони Польщі планує звернутися до представників Північноатлантичного Альянсу.

Як повідомляло «Слово і Діло», міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав терактом авіакатастрофу під Смоленськом, в якій у 2010 році загинув тодішній польський президент Лех Качинський.

Нагадаємо, літак Ту-154М польських Військово-повітряних сил 10 квітня 2010 року вилетів з Варшави до Смоленська на траурні заходи з нагоди 70-річчя Катинського розстрілу.

Під час заходу на посадку при сильному тумані літак зіткнувся з деревами, впав на землю й розбився. Всі пасажири та члени екіпажу загинули. На борту перебували президент Польщі Лех Качинський, перша леді, політики, громадські діячі та військове керівництво Польщі – всього 96 осіб, включаючи 8 членів екіпажу.

Міждержавний авіаційний комітет назвав причинами катастрофи літака неправильні дії екіпажу та психологічний тиск на пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: