Польща вимагає у Росії записи переговорів пілотів борту Качинського

Читать на русском
Польща вимагає у Росії передати записи переговорів пілотів літака, в якому розбився Качинський.

Міністерство закордонних справ Польщі направило уряду Росії ноту з вимогою негайно надати фрагменти записів розмови пілотів з бортових самописців літака Ту-154, під час аварії якого під Смоленськом у 2010 році загинув президент Лех Качинський.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

Як повідомляє повідомлення МЗС Польщі, нота була направлена ​​27 грудня і пов'язана із заявою президента Росії Володимира Путіна, який в ході прес-конференції розповів, що особисто читав переговори пілота і зайшов в кабіну людини з охорони загиблого президента, який, за словами російського лідера, зажадав зробити екстрену посадку. Пілот на це відповів відмовою, однак його співрозмовник підкреслив, що посадку необхідно зробити в будь-якому випадку.

Напередодні, 18 грудня, посольство Росії в Польщі спростувало існування раніше невідомої громадськості стенограми записи переговорів з кабіни пілотів урядового у 2010 році літака, на якому летів глава Польщі Лех Качинський.

Нагадаємо, в жовтні в Кракові була проведена ексгумація останків екс-президента Польщі Леха Качинського та інших пасажирів літака Ту-154, який розбився під Смоленськом у 2010 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: