У Польщі знайшли винних у катастрофі літака Качинського

Читать на русском
Прокуратура Польщі підозрює, що однією з причин катастрофи літака екс-президента Леха Качинського в 2010 році стала поведінка трьох російських диспетчерів.
Лех Качиньський

Польська прокуратура вважає, що російські авіадиспетчери навмисно спровокували авіакатастрофу лайнера Ту-154, в якому в 2010 році летів екс-президент країни Лех Качинський.

Про це повідомив глава прокурорської групи з розслідування причин катастрофи Марек Кучіньскій, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Йдеться про двох російських диспетчерів і ще одну людину, яка перебувала у вежі управління польотами.

Як зазначається, до такого висновку в прокуратурі прийшли, провівши «новий аналіз даних».

Кучіньский заявив, що «немає сумнівів» у тому, що однією з причин краху стала поведінка «третьої особи», що перебувала на диспетчерській вежі.

Також за його словами, він і кілька слідчих хочуть допитати трьох російських авіадиспетчерів, і не можуть надати додаткової інформації до бесіди з ними.

Нагадаємо, літак Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що були на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР у 1940 році.

У березні польські слідчі, що займаються розслідуванням катастрофи літака Ту-154 екс-президента Леха Качинського, звернулися за допомогою до Лабораторії кримінальної поліції Іспанії.

Також поляки хочуть повернути розбитий під Смоленськом літак за допомогою прокурора Гаазького суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: