У МОЗ запевнили, що у Супрун немає жодних проблем із громадянством України

Читать на русском
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала громадянство України відповідно до законодавства.
фото: RFE\RL

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала громадянство України відповідно до законодавства.

Таку відповідь дали в МОЗ на запит «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«В. о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун є громадянкою України, має український паспорт, у тому числі для виїзду за кордон. Всі дії в контексті громадянства України було вчинені в суворій відповідності до чинного законодавства України», – заявили в міністерстві.

Американка в українському уряді: що за рік на посаді голови МОЗу встигла СупрунЗа рік, що Уляна Супрун очолює Міністерство охорони здоров’я, для одних вона встигла стати символом боротьби проти системи, для інших – ворогом номер один у системі української медицини. «Слово і Діло» спробувало неупереджено поглянути на її діяльність у річницю призначення.

3 серпня депутати від «Опозиційного блоку» Ігор Шурма та Олексій Білий звернулися до Державної міграційної служби з проханням перевірити Супрун на предмет подвійного громадянства та виконання вимог українського законодавства щодо припинення громадянства іншої країни.

Уляна Супрун та її чоловік отримали громадянство в липні 2015 року за указом президента Петра Порошенка.

1 серпня екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що не має наміру просити США про притулок після втрати українського громадянства й збирається повернутися в Україну за всяку ціну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: