Хакерський вірус атакував 14 мільйонів смартфонів на Android

Читать на русском
Понад 14 мільйонів користувачів смартфонів в усьому світі стали жертвами хакерської атаки вірусу CopyCat.

Понад 14 мільйонів користувачів смартфонів в усьому світі стали жертвами хакерської атаки вірусу CopyCat.

Про це повідомила прес-служба американської компанії Check Point Software Technologies, що займається ІТ-безпекою, пише «Слово і Діло».

Проникаючи в програмне забезпечення мобільного пристрою, вірус вибирає будь-які контакти Android і відправляє їм зображення.

Користувач, який відкрив повідомлення, автоматично завантажує програму з розширенням apk.

При цьому власник телефону довго не бачить будь-яких змін в його роботі, а антивірусні програми не можуть впоратися із загрозою.

Масові хакерські атаки в Україні: що таке «Petya.A» і як не стати жертвою вірусуКомп'ютерний вірус Petya.A, який атакував комп'ютерні системи великих компаній і організацій України, запускається через шкідливе посилання.

Розробники CopyCat отримують чималі доходи від реклами в заражених телефонах. Зараз автори шкідливих програм збагатилися на 1,5 мільйона доларів.

Найбільше від хакерської атаки постраждали жителі Південно-Східної Азії. Відомо, що 280 тис. американців також стали жертвами вірусу CopyCat.

Нагадаємо, 27 червня вірус під назвою «Petya А» атакував українські банки, державні і комерційні підприємства.

У Службі безпеки України пояснили, що масові хакерські атаки на низку українських компаній могли бути організовані з території РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: