У США довели кібератаку російських хакерів на Чорногорію

Читать на русском
Американська компанія FireEye, що спеціалізується на комп'ютерній безпеці, вважає що атаки на інтернет-ресурси Чорногорії на початку цього року здійснили російські хакери.

Пов'язані з російською розвідкою хакери здійснили кібератаку на Чорногорію на початку 2017 року.

Про це свідчать дані компанії з питань комп'ютерної безпеки FireEye, повідомляє видання The Hill, передає «Слово і Діло».

ЗМІ: Росія заборонила в'їзд прем'єр-міністру ЧорногоріїКрім того, в «чорному списку» РФ знаходяться і голови великих компаній в Чорногорії, які, як передбачається, близькі до влади.

Компанія зв'язала кібератаку саме з Росією, адже виявила інфраструктуру і програми, які використовує виключно хакерська група APT 28, яку також підозрюють у втручанні в президентські вибори в США 2016 року.

За словами віце-президента і головного технічного директора FireEye Тоні Коула, розширення НАТО часто розглядається Кремлем як загроза для безпеки держави. Зокрема, заявка Чорногорії на членство в Альянсі сильно оскаржувалася Росією і проросійськими політичними партіями в Чорногорії.

«Цілком ймовірно, що ця діяльність є частиною постійної спрямованості APT 28 на ураження різних держав-членів НАТО, а також самої організації», - пояснив Коул.

Нагадаємо, 5 червня Чорногорія офіційно стала 29-м членом Північноатлантичного альянсу. У МЗС Росії поскаржилися на «антиросійську істерію» в Чорногорії на тлі вступу країни до НАТО.

Як відомо, Чорногорія оголосила персонами нон грата майже 150 росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: