У поліції хочуть посилити контроль за п'яними водіями

Читать на русском
У поліції хочуть підвищення не лише рівня відповідальності, а й правової свідомості та уваги до проблеми водіння напідпитку.

Патрульним поліцейським необхідно надати можливість посилити контроль за водіями, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, передає «Слово і Діло».

Він нагадав, що минулого року була збільшена відповідальність за керування в стані сп'яніння.

«Штрафи були збільшені в рази, і альтернативність санкцій, тобто позбавлення права керування або штраф, була знівельована. Зараз і штраф, і позбавлення права керування», – сказав Білошицький.

Штрафи і промілле: як каратимуть автомобілістів за кермування у нетверезому станіГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів розповів про посилення покарань для водіїв за водіння в нетверезому стані.

Водночас, зазначив він, статистика за першу половину 2017 року свідчить про те, що до кінця року кількість відповідних правопорушень буде більшою, ніж минулого року.

Білошицький заявив про необхідність підвищення не лише рівня відповідальності, а й правової свідомості та уваги до цієї проблематики.

«Ініціатива, з якою виступають патрульна поліція та Національна поліція, – це перш за все надання патрульним поліцейським необхідного інструментарію для того, щоб посилити контроль безпосередньо за водіями, які керують у стані сп'яніння», – сказав він.

Білошицький пояснив, що йдеться про розширення підстав зупинки транспортних засобів, а саме –запровадження такої підстави, як перевірка на стан сп'яніння. За словами Білошицького, це можуть бути певні конкретні місця, де здійснюватиметься вибірковий контроль водіїв на сп'яніння.

«Або це може бути просто перевірка в конкретний час у конкретному місці всіх водіїв на стан сп'яніння. За спрощеною процедурою, але всі знатимуть, що перевірки не уникнути», – сказав представник поліції.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала нетверезого працівника російського консульства за кермом.

Нагадаємо, що в Нацполіції заявили про збільшення кількості випадків торгівлі людьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: