Найбільші терористичні акти у світі з початку 2017 року

Читать на русском

Найбільш масштабні терористичні акти останнім часом здійснюються організаціями, так чи інакше пов'язаними з «Ісламською державою» (за офіційною інформацією), причому дедалі частіше мішенню терористів стає населення Європи: «Слово і Діло» підготувало огляд найбільших терактів з початку 2017 року.

Велика частина загиблих і постраждалих в результаті терористичних актів припадає на країни Близького Сходу – так, тільки з початку року Сирії, Іраку, Афганістані, Пакистані та Єгипті через напади терористів загинули більше 500 осіб. Ще близько півтора тисяч отримали поранення – і це тільки з урахуванням найбільших атак терористів.

Що стосується Європи, то за останній місяць під удар терористів ІДІЛ двічі потрапила Великобританія: 22 травня 22-річний смертник-ісламіст Салман Абеді підірвав себе на арені Манчестера під час концерту, 22 людини загинули і ще 120 отримали поранення.

У Лондоні фургон в'їхав у натовп біля мечеті, загинув чоловік, багато поранених – ЗМІПідозрюваного заарештували, за словами прем'єра Британії Терези Мей, інцидент розглядатиметься як теракт.

3 червня в столиці країни Лондоні відбулося відразу кілька нападів – на Лондонському мосту, ринку Боро і районі Воксхолл: десятеро людей загинули, 38 отримали поранення. Двоє терористів були застрелені поліцією на місці, а кількість затриманих за підозрою в причетності до нападів склала сім осіб.

Раніше, на початку квітня, черговий теракт стався в метро російського Санкт-Петербурга, де після вибуху замаскованого під вогнегасник пристрою загинули 16 людей і понад 50 отримали поранення. Російські силовики затримали вже сімох причетних до організації теракту, виконавцем якого правоохоронці РФ називають уродженця Киргизстану Акбаржона Джалілова.

На самому початку року, 1 січня, в одному з нічних клубів турецького Стамбула терористи ІГІЛ влаштували стрілянину по відвідувачах, в результаті якої загинули 39 осіб, ще 69 отримали поранення.

17 червня в Євросоюзі оприлюднили дані про кількість затриманих за підозрою в терористичній діяльності: їх число зростає третій рік поспіль і склало понад тисячу осіб.

8 червня ІДІЛ поширила заяву з погрозами на адресу ще восьми країн: Бельгії, США, Росії, Франції, Великобританії, Канади, Австралії та Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: