На Волині СБУ вилучила контрабандного бурштину на мільйон

Читать на русском
На Волині Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила групу, що займалася незаконним скуповуванням та обробкою бурштину з подальшою його контрабандою до країн ЄС.

На Волині Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила групу, яка займалася незаконним скупковуванням та обробкою бурштину з подальшою його контрабандою до країн ЄС.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ, передає «Слово і Діло».

«Бурштинова справа»: чому «здали» Розенблата і чи буде БПП захищати «своїх»Політичний експерт оцінив хід розслідування «бурштинової справи» і розповів про її перспективи.

«Під час санкціонованих обшуків у приватних і складських приміщеннях на території Володимир-Волинського та Іваничівського районів області правоохоронці вилучили майже 40 кілограмів бурштину різних фракцій, готові вироби із «сонячного каменю», мотопомпу, кілька одиниць незареєстрованої гладкоствольної та нарізної зброї, прилад нічного бачення, 20 тисяч доларів і майже чотири тисячі євро, а також чорнові записи незаконної діяльності», – йдеться в повідомленні.

Порушено кримінальне провадження, зі скупниками бурштину працюють слідчі. Після завершення процесуальних дій їм буде оголошено про підозру за низкою статей КПК.

Раніше в Рівненській області п'ятеро чоловіків, намагаючись викрасти бурштин, вбили людину.

Також зі столичного гаража прокуратура вилучила майже 100 кілограмів бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: