Пашинський розповів, хто та чому порадив Україні не вводити військовий стан в 2014 році

Читать на русском
США і Європа були проти введення воєнного стану в країні під час окупації російськими військами Криму.

Представники США і Європи під час окупації Криму в 2014 році військами РФ утримали Україну від введення воєнного стану та рекомендували не йти на збройний конфлікт з Росією.

Про це заявив тодішній в.о. глави адміністрації президента Сергій Пашинський в ефірі каналу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«Американці і європейці рекомендували нашій державі не йти на збройний конфлікт з РФ і не оголошувати військовий стан», - заявив Пашинський в ефірі.

Також, він прокоментував заяву екс-міністра внутрішніх справ і екс-глави Ради міністрів Криму Анатолія Могильова про те, що РНБО в 2014 році відмовився від будь-яких дій по утриманню Криму.

«Десь числа 25 мені дзвонив Могильов і каже: «Я вас інформую, що у мене в приймальні вже сидять офіцери ФСБ». Я кажу: «Ти ж не перший рік керуєш Кабміном Криму. Так дай команду СБУшникам і МВДшникам їх заарештувати і привези їх до мене». Він каже: «Ви що, смієтеся?». А зараз він розповідає, що треба було дати команду. Так дай, у тебе в підпорядкуванні були всі ці люди», - каже екс-глава АП.

За словами Пашинського, під час Майдану секретні матеріали з будівлі СБУ на вулиці Володимирській в Києві перевезли до Криму.

«Є абсолютно офіційні дані, списки агентів, секретні кримінальні справи з СБУ на Володимирській перевезли не в Донецьк, а в Крим. Крим для них ще тоді був плацдармом», - повідомив Сергій Пашинський.

Зазначимо, що в розвідці США вважають, що війна на Донбасі не закінчиться через рік.

Нагадаємо, в минулому році Президент України Петро Порошенко заявив, що в разі продовження загострення ситуації в Криму і на Сході України, буде оголошена чергова хвиля мобілізації та введено військовий стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: