Столтенберг розтлумачив Пашинському, чому НАТО не надало Україні зброю

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив заступнику голови Народного фронту Сергію Пашинському, що Альянс не надав Україні зброю через те, що не ухвалює таких рішень – вони ухвалюються країнами Альянсу окремо.
фото: скріншот

Генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив заступнику голови «Народного фронту» Сергію Пашинському, що Альянс не надав Україні зброю через те, що не ухвалює таких рішень – вони ухвалюються країнами-учасницями окремо.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання нардепа у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Альянс не має власної зброї як єдина організація. Держави-члени НАТО мають свої окремі збройні сили та озброєння. Я знаю, що на сьогодні йдуть переговори між Україною та деякими країнами Альянсу», – заявив Столтенберг.

Відразу після завершення виступу генсека НАТО Пашинський звернув його увагу на те, що країни НАТО не пропонують Україні летальну зброю або комплектуючі для її виробництва.

«Країни НАТО заблокували поставки не лише летальної зброї, але й комплектуючих. Наш ВПК не справляється із завданнями, які стоять перед нашою армією. Я дуже прошу звернути на це увагу й приділити максимум уваги для розблокування військового та військово-технічного співробітництва», – зазначив Пашинський.

Нагадаємо, 10 липня генсек НАТО виступив у Верховній Раді й назвав корупцію «раковою пухлиною» України, яка не дає їй повноцінно розвиватися.

Раніше президент Петро Порошенко висловив думку, що Україні варто не подавати заявку на членство в Альянсі, а взятися за реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: