Криза відносин США та РФ: ще не війна, але вже холодна політика, яка може затягнутися на десятиліття

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Загострення відносин США та РФ почалося ще після саміту «Великої двадцятки», коли Росії не вдалося досягти жодного послаблення щодо себе. Індикатором цього була якраз дипломатична нерухомість у США.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, голова Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, оцінюючи новий виток загострення між США та РФ на тлі скорочення дипмісії та санкційної політики.

«Після саміту «Великої двадцятки» Росія забарилася з діями у відповідь зі свого боку, тим же висиланням дипломатів, оскільки ще не втрачала сподівань знайти точки дотику та домовитися зі США. В Америці чітко побачили цей сигнал і зрозуміли, що Трамп таки загравав із Путіним. У підсумку у внутрішній американській політиці був взятий курс на те, щоб відносини Трампа з РФ були більш жорсткими», – зазначив експерт.

Санкції США для Росії – розбрат в ЄС: Америка розуміє, що агресор зайде туди, куди його пустятьПолітичний експерт пояснив, чому Євросоюз виступає проти рішення Сенату США щодо антиросійських санкцій.

На його думку, саме тому склався внутрішній елітарний консенсус між демократами та республіканцями щодо законопроекту про санкції проти РФ.

«Нові санкції дійсно жорсткі та створюють фундамент для холодної політики між США та РФ. Так, про так звану холодну війну ще зарано говорити, але це вже холодна політика, яка може затягнутися навіть не на кілька років, а на десятиліття, оскільки в разі дії санкцій протягом кількох років почнуть відбуватися незворотні процеси, які впливатимуть на дипломатію США та РФ, а також інших країн ще багато років», – проаналізував Олег Саакян.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про скорочення американського дипломатичного персоналу в Росії на 755 співробітників. У США роздумують щодо заходів у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: