У МЗС України обурені спробами уряду Венесуели узурпувати владу

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість ситуацією у Венесуелі і засуджує спроби уряду цієї країни узурпувати владу.

Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість ситуацією у Венесуелі і засуджує спроби уряду цієї країни узурпувати владу.

Про це йдеться в заяві відомства, поширеній його прес-службою, передає «Слово і Діло».

У Венесуелі озброєні люди проникли в будівлю парламентуГрупа озброєних людей вчинила напад на будівлю Національної асамблеї (парламенту) Венесуели.

«Україна стурбована наростанням політичного протистояння і насильства в Венесуелі на тлі поглиблення економічної та продовольчої кризи. Ми рішуче засуджуємо спроби уряду Венесуели узурпувати владу, порушуючи основні демократичні права і свободи своїх громадян, включаючи право на мирні зібрання та свободу волевиявлення», - наголошується в заяві.

При цьому підкреслюється, що це вже не вперше, коли Венесуела демонструє неповагу до демократичних норм і принципів міжнародного права. «Свого часу, Венесуела не підтримала суверенітет і територіальну цілісність України під час голосування важливих для України і всього цивілізованого світу Резолюцій ГА ООН», - додається в повідомленні.

У відомстві резюмували, що Україна підтримує зусилля світової спільноти по розв'язанню кризи в Венесуелі, зокрема, шляхом проведення вільних і демократичних виборів.

Раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти Венесуели.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: