США проти РФ: якщо політика санкцій продовжиться, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум півроку

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Нові санкції США проти РФ заблокують головний сектор російської економіки – енергетичний. Якщо Захід продовжить запроваджувати обмеження такими ж темпами, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум півроку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Комітету економістів України Андрій Новак, повідомляє «Слово і Діло».

«Запровадження нових американських санкцій проти РФ заблокує будівництво та реалізацію головних енергетичних проектів РФ для постачання газу в Європу в обхід України – «Північного потоку-2» та «Турецького потоку», – констатував Новак.

Економіст зауважив, що таким чином Росія поступово втрачає Європу як ринок збуту свого основного товару – газу.

«Крім того, нові санкції США практично унеможливлять збільшення власного видобутку газу для РФ, оскільки заблокують співпрацю з іноземними компаніями, які виготовляють обладнання й могли б постачати його до Росії», – уточнив фахівець.

Санкції США заблокують розвиток енергетичного сектора РФ, а це головний сектор її економіки.

«США неодноразово заявляли про те, що для скасування санкцій Росія має ліквідувати причини, з яких вони були запроваджені. А основною причиною залишається анексія Криму. Якщо Захід такими ж темпами запроваджуватиме нові обмеження проти Росії, то ігнорувати питання Криму Москва зможе ще максимум півроку. А потім їй доведеться домовлятися», – припустив Андрій Новак.

Як відомо, Росія у відповідь на схвалення Конгресом США нових санкцій вирішила до 1 вересня масово скоротити число американських дипломатів. Своєю чергою, в Білому домі заявили, що це «невиправданий крок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: