Тіллерсон відмовився коментувати переговори з Катаром

Читать на русском
Державний секретар США Рекс Тіллерсон залишив регіон Перської затоки, відмовившись коментувати сьогоднішні переговори з Катаром щодо врегулювання кризи.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон залишив регіон Перської затоки, відмовившись коментувати сьогоднішні переговори з Катаром щодо врегулювання кризи.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Повідомляється, що Тіллерсон відмовився коментувати сьогоднішні переговори з катарським еміром Тамімом бін Хамадом ат-Тані. Відзначимо, напередодні держсекретар США зустрічався з главами Саудівської Аравії і ще трьох арабських країн, щоб вирішити катарську кризу. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тіллерсон почав переговори з арабськими країнами з ослаблення блокади Катару.

За заявою представника ОАЕ напередодні переговорів у Саудівській Аравії в будь-якому вирішенні суперечки повинні були бути розглянуті всі ключові питання для Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту, включаючи підрив Дохою регіональної стабільності. Раніше незабаром після того, як Тіллерсон підписав меморандум про взаєморозуміння в Досі (Катар) по боротьбі з фінансуванням тероризму, 4 країни опублікували заяву, що позначає зусилля, описані в документі, як «недостатні».

Нагадаємо, США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом.

Як повідомлялося, Саудівська Аравія і її союзники Єгипет, Бахрейн і ОАЕ пообіцяли продовжити ізоляцію Катару після того, як Доха відхилила їх умови щодо відновлення дипломатичних і економічних відносин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: