Деканоїдзе підтвердила повернення грузинського громадянства

Читать на русском
Колишня глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе офіційно повертається в грузинську політику, заради чого вона позбулася українського громадянства.
Хатія ДеканоідзеФото з відкритих джерел

Екс-глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що повернула собі громадянство Грузії.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Я дуже активну участь беру в грузинській політиці, після того, як президент Грузії повернув мені громадянство. Було дуже багато спекуляцій, що у нас були подвійні громадянства. Не було в мене іншого громадянства, крім українського. Ми відмовилися. Після того, як я залишила посаду, через кілька місяців я подала заяву президенту Грузії і отримала вдруге грузинське громадянство. Я народилася в Грузії, тому за законом це можна», – пояснила вона.

Деканоїдзе зазначила, що для неї зараз дуже важливо брати участь у житті своєї рідної країни, аби не допустити «відкату реформ» і повернення російського впливу.

Ігри у громадянство: про небезпеку «прецеденту Саакашвілі»Позбавлення громадянства Міхеіла Саакашвілі є гарним приводом не лише нейтралізувати небезпечного політичного гравця, але й добряче приструнити решту норовливих конкурентів.

«У мене є велике бажання брати активну участь у грузинській політиці. Я думаю, зараз це дуже важливо, не тільки для того, щоб не допустити відкату, а й не допустити повернення на російську орбіту. Це дуже важливо для мене, це справа честі», – розповіла вона.

Нагадаємо, після призначення головою Національної поліції України Деканоїдзе позбулася громадянства Грузії, хоча, за українськими законами, мала право тимчасово обіймати державну посаду з двома паспортами.

Тим часом інший відомий грузин, екс-президент Міхеіл Саакашвілі заявив, що буде боротися за українське громадянство в ЄСПЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: