Під парламентом Молдови зібрався протест проти зміни виборчої системи

Читать на русском

Біля парламенту Молдови зібралися противники та прихильники зміни виборчої системи країни й переходу до змішаної системи голосування.

Біля парламенту Молдови зібралися противники та прихильники зміни виборчої системи країни й переходу до змішаної системи голосування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NewsMaker.

20 липня парламент Молдови збирається розглянути зміни у виборчій системі країни та перехід до змішаної системи голосування. Біля його стін зібралися як прихильники, так і противники змін.

Прихильників змін та їхніх опонентів розділяє кордон поліції, інша велика група поліцейських стоїть біля чорного ходу до будівлі парламенту.

Активісти, які виступають за підтримку змін, зібралися біля сцени, з якої голосно грає музика й виступають політики на підтримку реформи виборчої системи. Виступи опозиції, яка розташувалася поруч, заглушуються.

За оцінками видання, загалом біля парламенту зібралося від 500 до 800 осіб, зіткнень поки не було.

Після пропозиції влади Молдови перейти до змішаної системи виборів Євросоюз порекомендував офіційному Кишиневу прислухатися до рекомендацій Венеційської комісії та ОБСЄ, після чого проект змін з урахуванням рекомендацій був оприлюднений на сайті парламенту країни.

Нагадаємо, 17 липня президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова допомогти Молдові у відновленні територіальної цілісності.

14 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що дипломати України та Молдови завершують переговори про демаркацію спільного кордону між країнами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: