Святкування скасовується: Молдова заборонила російській делегації посадку в Кишиневі і Тирасполі

Читать на русском
Спецпредставник президента Росії по Придністров'ю збирався відсвяткувати 25-річчя окупації Придністров'я, однак влада Молдови виступили проти.

Компетентні органи Молдови заборонили російської делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним посадку в аеропортах Кишинева і Тирасполя. Візит планувався для участі в святкуванні 25-річчя початку «миротворчої операції» на Дністрі.

Про це пише ZN.ua, передає «Слово і Діло».

Блокада Придністров'я: яку користь може отримати УкраїнаЖурналіст Денис Попович розповів, як Україна може скористатися блокадою Придністров'я для врегулювання конфлікту на сході нашої країни.

У листі міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, яке публікує видання deschide.md, йдеться, що заборона на проліт повітряного простору Молдови і посадку літаків військово-повітряних сил Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя викликаний відсутністю необхідних для цього умов, і зокрема відсутністю контролю за аеропортом Тирасполя.

Крім того, в листі йдеться, що оскільки немає узгодженого плану спільних заходів, приурочених до 25-річчя підписання Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї і початку миротворчої операції на Дністрі, недоцільно проводити такі заходи в односторонньому порядку.

У травні 2014 року спецпредставник президента Росії по Придністров'ю, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, який перебував в Тирасполі, заявив, що Україна і Румунія не пропускали його літак через свій повітряний простір.

Раніше повідомлялося, що Україна посилить кордон у Придністровській частини.

Нагадаємо, Молдова не буде оплачувати борги невизнаного Придністров'я за природний газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: