Порошенко: Київ чекає від Константинополя визнання автокефалії української церкви

Читать на русском
Українська помісна православна церква очікує якнайшвидшого визнання автокефалії з боку Константинополя.

Українська помісна православна церква очікує якнайшвидшого визнання автокефалії з боку Константинополя.

Про це йдеться в зверненні президента Петра Порошенка в День хрещення України-Русі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Святий рівноапостольний князь Володимир Великий 1029 років тому ... прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір’ю. Саме від неї ми, як країна з однією з найбільших православних громад світу, очікуємо якнайшвидшого визнання природної автокефалії української Церкви – великої за кількістю вірних, рівної до інших помісних православних церков. І, зрозуміло, духовно та адміністративно незалежної від Москви, від країни-агресора», – йдеться в зверненні.

Порошенко зазначив, що свято нагадує про християнські цінності: правду, добро, милосердя, любов до ближнього.

«Вони стали особливо важливими в умовах агресії з боку Росії та гартують і роблять нас непереможними в боротьбі за свободу та незалежність», – сказав президент.

Також у своєму зверненні він зазначив, що «вибір християнської віри князем Володимиром був і європейським вибором».

Нагадаємо, 27 липня центр Києва перекрили в зв'язку з проведенням заходів до чергової річниці хрещення України-Русі, в охороні міста задіяли близько 3,5 тисяч правоохоронців. УПЦ Московського патріархату провела хресну ходу та богослужіння на Володимирській гірці в столиці. Релігійні заходи, на які прийшли близько 3,5 тисячі парафіян, завершилися без серйозних інцидентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: