Хресна хода в Києві: центр міста перекрили, поліція посилила охорону

Читать на русском
У зв’язку з проведенням заходів до чергової річниці хрещення Київської Русі-України з 27 до 30 липня в центральній частині міста буде обмежений рух транспорту.

У зв’язку з проведенням заходів до чергової річниці хрещення Київської Русі-України з 27 до 30 липня в центральній частині міста буде обмежений рух транспорту.

Як повідомили в прес-службі поліції Києва, центр міста перебуває під посиленим контролем правоохоронців, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в середмісті Києва розпочнуться заходи з нагоди Хресної ходи, які відбудуться протягом двох днів. За порядком у столиці стежитимуть близько 3500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України», – йдеться в повідомленні.

Поліція звертається до учасників заходів із проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, не піддаватися на провокації та сприяти правоохоронцям у виконанні їхніх службових обов’язків щодо охорони порядку.

«На цей час у парку Володимирська гірка зібралися близько 3500 вірян», – додали в прес-службі.

Як повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна» начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко, ситуація на місці події наразі спокійна.

«Люди сходяться, їх звозять автобусами. Ситуація спокійна, район і вулиці перекриті, як було анонсовано міськадміністрацією. Є пропускні пункти, перевіряються особисті речі, проводиться поверхневий огляд. Поки що нічого не вилучено, інцидентів зафіксовано не було», – розповів Крищенко.

За його словами, в охороні громадського порядку загалом будуть задіяні до 3,5 тис. правоохоронців, з них 1,5 тис. – службовці Нацгвардії.

Спочатку має відбутися урочистий молебень на Володимирській гірці за участю предстоятеля УПЦ МП Онуфрія, єпископату, духовенства та вірян УПЦ. Після молебня відбудеться хресна хода від вул. Грушевського до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

За даними прес-служби КМДА, на зазначений період обмежать рух: 27 липня з 11:00 до 16:30 – на вул. Трьохсвятительській (на відрізку від площі Михайлівської до Європейської), вул. Хрещатик (на відрізку від вул. Михайлівської до площі Європейської), Володимирському узвозі, Парковій дорозі (на відрізку від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського), вул. Михайла Грушевського (на відрізку від вул. Шовковичної до площі Європейської), 28 липня з 12:00 до 13:30 – на бул. Тараса Шевченка (на відрізку від будинку №20 до будинку №14), вул. Володимирській (на відрізку від будинку №56 до площі Софійської), Володимирському проїзді.

Раніше повідомлялося, що для участі в урочистих заходах з нагоди Дня хрещення Русі 26 липня до Києва прибудуть 11 чудотворних ікон Пресвятої Богородиці з усієї України.

Також нагадаємо, раніше в Росії перекинувся паломницький автобус, загинули 12 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: