Кубів: очільників держкомпаній обиратимуть таємним голосуванням

Читать на русском
З вересня номінаційний комітет обиратиме директорів та членів наглядових рад держкомпаній таємним голосуванням 9 міністрів.

З вересня номінаційний комітет обиратиме директорів та членів наглядових рад держкомпаній таємним голосуванням 9 міністрів.

Про це розповів міністр економічного розвитку Степан Кубів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами міністра, відтепер максимально скорочений вплив людського фактору: з осені кандидатури схвалюються більшістю голосів 9 міністрів, з урахуванням дорадчого голосу 8 представників МФО, міжнародних експертів із питань корпоративного управління.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний здійснити прозору приватизацію державних підприємствСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це знижує ризик кадрової помилки й допомагає нам нейтралізувати можливий політичний вплив зацікавленого міністра», – зазначив Кубів.

«Відтепер рішення комітету ухвалюватимуться таємним голосуванням, щоб звести до нуля політичний вплив його членів. Водночас представники міжнародних організацій презентуватимуть свою окрему думку уряду, який ухвалює остаточне рішення про призначення чи непризначення», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше рішення ухвалювалося відкритим голосуванням п'яти міністрів. Навесні Кубів пообіцяв провести реформування та приватизацію державних підприємств.

Також зазначимо, що «Нафтогаз» потрапив до топ-10 найкращих держкомпаній за якістю управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: