Збитки держкомпаній зменшилися більш ніж удвічі – МЕРТ

Читать на русском
Сто найбільших держкомпаній України створюють 75 відсотків чистого доходу й включають у себе 86 відсотків активів держави.

Збитковість ста найбільших компаній державної власності зменшилася зі 117 млрд грн до 53,2 млрд грн за підсумками 2015 року.

Про це йдеться в звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за результатами діяльності компаній державної власності за 2015 рік, передає «Слово і Діло»

«Сукупний збиток топ-100 держкомпаній у 2015 році зменшився зі 117 мільярдів гривень до 53,2 мільярда гривень», – йдеться в повідомленні МЕРТ.

У звіті наголошується, що сто найбільших держкомпаній України генерують 75% чистого доходу й включають 86% активів держави.

«Найбільші активи сконцентровані в нафтогазовому секторі («Нафтогаз України»), транспорті («Укрзалізниця» (Державна адміністрація залізничного транспорту України)) та електроенергетиці («Енергоатом»)», – уточнили в МЕРТ.

За той же період структура портфеля українських держкомпаній не змінилася. Станом на 31 грудня 2015 року у власності держави перебувало 3458 держпідприємств, з яких працює лише 1801.

У МЕРТ запевнили, що звіт топ-100 найбільших держкомпаній сприяє їх прозорому функціонуванню й у подальшому буде публікуватися щорічно.

Як повідомлялося, 1 вересня номінаційний комітет із призначення керівників стратегічних державних підприємств МЕРТ схвалив кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посади керівників стратегічних держпідприємств.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило програму розвитку вугільної промисловості, згідно з якою у власності держави залишаться 7 найбільш рентабельних шахт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: