Як мери виконують обіцянки щодо впровадження електронного управління?

Читать на русском

Більшість мерів великих міст країни намагаються йти в ногу з часом і регулярно дають обіцянки щодо переходу до електронних систем управління різними сферами життя міста. Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як мери виконують ці обіцянки.

Відразу можна зазначити, що міські голови досить сумлінно виконують обіцянки на цю тему й випадки «обіцяв, але не зробив» зустрічаються серед них значно рідше, ніж у більш приземлених галузях на зразок ЖКГ або ремонту доріг.

Так, наразі провалену обіцянку має лише мер Миколаєва Олександр Сєнкевич – у січні 2016 року він обіцяв запровадити в місті систему електронних черг до дитячих садків. Система електронної реєстрації дітей працювала в місті з 2014 року й у 2016 році жодних особливих нововведень не з'явилося.

Щодо лідерів за виконаними обіцянками, то тут на перше місце потрапив мер Тернополя Сергій Надал – у його активі чотири виконаних обіцянки, а ще три – перебувають на контролі наших аналітиків. Так, Надал виконав свою обіцянку організувати прямі трансляції роботи конкурсних комісій.

Друге місце поділили мери Львова, Чернівців та Кропивницького – в них по три виконаних обіцянки щодо переходу до електронних систем управління. Наприклад, Олексій Каспрук обіцяв запровадити в Чернівцях так званий «бюджет участі», який враховує думку містян щодо тих чи інших планів влади. У Андрія Садового в активі є виконана обіцянка створити умови для реєстрації підприємств за 15 хвилин. Своєю чергою, Андрій Райкович виконав свою обіцянку запровадити соціальну «Карту кіровоградця».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв завершити розробку і впровадити систему електронного врядуванняСказано 22 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Третє місце поділили мери Києва та Івано-Франківська, в яких по дві виконаних обіцянки в сфері електронного управління. Віталій Кличко виконав обіцянку модернізувати портал КМДА, щоб містяни могли отримати більше інформації про послуги, подати петиції або розповісти про проблему. Своєю чергою, Руслан Марцінків виконав свою обіцянку створити центри адміністративних послуг у кожному районі міста.

При цьому Марцінків попереду за кількістю обіцянок, які поки ще не виконані, – їх у нього шість. Наприклад, мер Івано-Франківська поки не виконав свою передвиборчу обіцянку забезпечити максимально якісну роботу місцевого центру адмінпослуг і спростити надання всіх довідок і дозволів.

П'ять обіцянок, які все ще перебувають у процесі виконання, сьогодні має мер Вінниці Сергій Моргунов. Наприклад, за ним значиться невиконана поки обіцянка запровадити систему реєстрації бізнесу в онлайн-режимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: