Генпрокуратура розслідує справу щодо порушень керівників і співробітників НАБУ

Читать на русском
Генеральна прокуратура веде розслідування за фактами кримінальних правопорушень керівників і службовців Національного антикорупційного бюро.

Генеральна прокуратура веде розслідування за фактами кримінальних правопорушень керівників і службовців Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит «Українських новин», повідомляє «Слово і Діло».

Так, ГПУ розслідує факти внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів та їх використання, зловживання службових становищем співробітниками НАБУ, ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету значних коштів, та інші факти за ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 387 (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, попереднього розслідування) Кримінального кодексу.

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що поки не вручали нікому повідомлень про підозру й запобіжний захід ні для кого з фігурантів справ поки не обирався.

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що ГПУ почала розслідування про ухилення від сплати податків і приховування громадянства Грузії проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

19 травня в ГПУ заявили про затримання співробітника НАБУ за вимагання хабара з підприємниці. В бюро спростували, що затриманий у них працює.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: