ГПУ заявляє про затримання НАБУшника, в бюро інформацію спростовують

Читать на русском
У ГПУ стверджують, що співробітник НАБУ разом з поплічником нібито вимагали від підприємниці 300 тисяч доларів за закриття кримінальної справи.

У ГПУ стверджують, що співробітник НАБУ разом з поплічником нібито вимагали від підприємниці 300 тисяч доларів за закриття кримінальної справи.

Співробітник Національного антикорупційного бюро затриманий правоохоронцями за підозрою у вимаганні нібито за закриття кримінальної справи проти бізнесмена.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

«У Сумській області співробітник НАБУ разом зі своїм спільником вимагали від власниці торгової марки і мережі магазинів $300 тисяч за припинення проти неї кримінального переслідування і закриття кримінального провадження», - повідомила вона.

За словами Сарган, в подальшому «на прохання підприємниці» в одному з київських ресторанів правоохоронець нібито погодився «зменшити вдвічі суму неправомірної вигоди».

«На отриманні цієї суми - $150 тисяч - співробітник НАБУ і його спільник були сьогодні затримані працівниками прокуратури Сумської області та СБУ», - додала прес-секретар глави ГПУ.

Боротьба за НАБУ: хто завадить Банковій проштовхнути «ручного» аудитораЕксперт Міжнародного центру перспективних досліджень пояснив, хто може завадити Банковій призначити свого кандидата на посаду аудитора НАБУ.

Водночас прес-секретар НАБУ Світлана Олифир, зареєстрована в Facebook під ніком Walking Tree, в коментарях до публікації Сарган заявила, що жоден зі співробітників бюро не був затриманий за цим фактом.

У прес-службі бюро також заявили, що працівники антикорупційного відомства не мають ніякого відношення до оприлюднених Генпрокуратурою даних.

Як повідомлялося, ГПУ просить зняти недоторканність з трьох нардепів.

Нагадаємо, в ЄС зробили заяву щодо обрання Кабміном аудитора НАБУ

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: