Будівництво Бескидського тунелю завершать у листопаді

Читать на русском
Будівництво Бескидського тунелю ведеться відповідно до встановленого графіка. До кінця 2017 року вже плануються перші пробні проходи поїздів, повідомили в Мінінфраструктури.

Роботи з будівництва Бескидського тунелю планують завершити 6 листопада поточного року.

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці», передає «Слово і Діло».

Між Гельсінкі та Талліном хочуть побудувати підводний тунельМіж Таллінном та Гельсінкі побудують 92-км підводний залізничний тунель. Проект назвали FinEst Link.

У вересні-жовтні 2017 року почнеться облаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладання верхньої будови колії, монтаж лінії електропередач і зв'язку. Повний комплекс робіт планують завершити 25 травня 2018 року.

На сьогодні підрядник виконує роботи з обробки стін і склепіння тунелю. Уже побудовано 1 764 м п. лоткової частини тунелю й облаштовано її гідроізоляцію - 100% від загальної довжини; гідроізоляцію зводу і стін 1215 м п. – на 59%; обробка склепіння й стін тунелю виконаноа на 1 047 м п., що становить 54,8% від загальної довжини.

З початку будівництва Бескидського тунелю освоєно 1,75 млрд грн, з них за рахунок коштів МФО – 1,5 млрд грн, 250 млн грн – за рахунок коштів регіональної філії.

Як відзначили в «Укрзалізниці», цей двошляховий тунель буде обладнаний сучасними приладами робочого й аварійного освітлення, вентиляцією, відеоспостереженням, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також засобами пожежної безпеки. Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту дозволить збільшити пропускну здатність п'ятого європейського транспортного коридору (Італія-​​Словенія-Угорщина-Словаччина-Україна).

Раніше в США зруйнувався тунель з ядерними відходами.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» візьме в ЄБРР $150 мільйонів кредиту на закупівлю вагонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: